13 sagområder overdrages til kommunerne

To koordinationsgrupper er i gang med at forberede overdragelse af den sagsområder fra Selvstyret, der i fremtiden skal administreres af kommunerne. Tidsplan for overdragelserne i de næste år gøres klar til sommer.
Skrevet af Mads Lynge
14. april 2011 04:37

Det igangværende arbejde med opgaveudlægning til kommunerne er godt i gang, hvor den såkaldte Administrative Koordinationsgruppe overfor den Politiske Koordinationsgruppe har afgivet en statusrapport vedrørende arbejdet med opgaveoverførslerne. KANUKOKA's direktør Martha Labansen siger:

- Man er blevet enige om, at der er nogle sagsområder, som både Selvstyret og kommunerne er interesseret i vil kunne overføres til kommunerne uden problemer. Og det er 13 forskellige sagsområder, hvor vi som administratorer er blevet bedt om at lave et oplæg om hvor hurtigt man vil kunne overdrage områderne indenfor de første år, 2011, 2012 og 2013, aiger direktør for Kanukoka, Martha Labansen.

Nogle opgaveoverførsler er nemmere at forberede end andre, da eksempelvis spørgsmål om økonomi og administration er mere overskuelige end andre. Martha Labansen forklarer:

- Som et eksempel kan der nævnes døgninstitutionsområdet, hvor det nok er væsentligt, at vi får tid til at forberede det lovgivningsmæssige omkring overførslen. Så det er nok et af de områder, som måske bør vente til 2013. Og så er der alkoholbehandlingsområdet, hvor en arbejdsgruppe allerede er i gang. Her kan det måske lade sig gøre, at lave en hurtig beskrivelse af hvad det drejer sig om, og hvor meget der skal til for at det område vil kunne overføres, siger direktør Kanukoka, Martha Labansen.

Samarbejdet mellem Naalakkersuisut og kommunerne og KANUKOKA fortsætter, og i begyndelsen af juni skal der tages stilling til et konkret tidsplan over opgaveoverførslerne.