10.000 meldes savnet i Japan

I Japan lyder det officielle dødstal på 703 efter gårsdagens voldsomme jordskælv, der udløste en ti meter høj tsunami-bølge. Men tallet kan være langt højere.
Skrevet af Mads Fisker
12. marts 2011 13:07

Hele 10.000 mennesker meldes i hvert fald savnet i den japanske havneby Minamisanriku, oplyser den japanske tv-station NHK. Nyhedsbureauet Kyodo skriver, at antallet af savnede er langt over halvdelen af stillehavsbyens 17.000 indbyggere. Redningsmandskaber er i fuld gang med at lede efter savnede i katastrofeområderne, og tv-billeder fra luften viser omfattende ødelæggelser langs kysten. Både, biler og huse er kastet rundt mellem hinanden af tsunamibølgen, som skyllede ind over den japanske østkyst efter skælvet, der var på 8,9 på richterskalaen. Japans premierminister, Naoto Kan, siger, Hele 10.000 mennesker meldes i hvert fald savnet i den japanske havneby Minamisanriku, oplyser den japanske tv-station NHK.

 

Nyhedsbureauet Kyodo skriver, at antallet af savnede er langt over halvdelen af stillehavsbyens 17.000 indbyggere.

 

Redningsmandskaber er i fuld gang med at lede efter savnede i katastrofeområderne, og tv-billeder fra luften viser omfattende ødelæggelser langs kysten.

 

Både, biler og huse er kastet rundt mellem hinanden af tsunamibølgen, som skyllede ind over den japanske østkyst efter skælvet, der var på 8,9 på richterskalaen.

 

Japans premierminister, Naoto Kan, siger, at der indsættes 50.000 soldater til at hjælpe med at finde overlevende.

 

Og myndighederne afviser i øvrigt, at der er sket et radioaktivt udslip, efter atomkraftværket Fukushima i morges blev ramt af en eksplosion, som følge af gårsdagens jordskælv. Beboere i en radius på tyve kilometer til værket er blevet evakueret, men ifølge de japanske myndigheder er der blot tale en sikkerhedsforanstaltning.