1.000 kinesere i landet i 2013

Ilulissats hoteller er sammen med Visit Greenland på charmeoffensiv over for nyrige kinesere.
Kinesiske turister på fotosafari. Foto © : Arkiv/KNR
27. april 2014 14:45
I anledning af regentparrets besøg i Kina var Visit Greenland i denne uge også med i Beijing. Formålet for Visit Greenland, Departementet for Erhverv, Air Greenland og Arctic Wonderland Tours, som også deltog, var at tiltrække flere turister til Grønland.
 
- Omkring 1.000 kinesere besøgte vores land sidste år og havde overnatninger hovedsageligt i Østgrønland og i Ilulissat, fortæller direktør i Visit Greenland Anders Stenbakken og tilføjer:
 
- Dronningens og prinsgemalens besøg i Kina var en oplagt anledning til at mødes med de rejsebureauer i Kina, der allerede sælger rejser til Grønland, og de, som er på nippet til det.
 
Visit Greenland fik besøg af 17 forskellige rejsebureauer og tre medier ikke blot fra Beijing, men også fra andre større kinesiske millionbyer.
 
- At vi kan tiltrække så mange interesserede bureauer, selvom vi er en relativ ny destination i Kina, viser, at vi står over for et potentiale i Kina som marked, som vi skal kapitalisere på de kommende år i takt med, at vi bliver klogere på, hvad det er, kineserne efterspørger som turister i Grønland, siger Anders Stenbakken.
 
Visit Greenland har i denne uge også gennemført flere Kina-parathedskurser på hotellerne i Ilulissat ved en kinesiske projektmedarbejder, der hedder Li Wei Wang.
 
Kinesiske turister er det folkefærd, der på globalt plan forbruger flest penge, når de rejser, og med en støt stigende middelklasse foranlediget af Kinas imponerende vækst rejser flere og flere kinesere til fjernere destinationer, end de har gjort før i tiden.
 
Af andre steder i Arktis, som kineserne rejser til i stort tal, kan nævnes Nordnorge, der særligt får besøg af kinesiske turister, der vil opleve nordlyset.