10 unge røvere dømt i Qaqortoq

Retssagen mod de 10 unge mænd, fra 16 til 20 år, der sidste år hærgede Qaqortoq med væbnet røveri i både butikker og private hjem er netop blevet afsluttet.
06. april 2013 10:38

Anklagemyndigheden betegner sagen som en meget indviklet sag, i forhold til andre lignende forbrydelser herhjemme.

-Der er tale om væbnede hjemmerøverier. Desuden er der også tale om flere butiksrøverier samt andre røverier de unge rødder har lavet. Aldrig har vi behandlet en så omfattende sag, siger anklager Stine Egede Nørbæk.

-Det er første gang vi behandler en så omfattende sag i kredsretten.

Den hårdeste straf blev givet røverbandens formodede 20-årige leder, som blev idømt tre et halvt års anstaltsanbringelse. Anklagemyndighedens krav lød ellers på fire år, siger forsvarer Paneeraq Andersen.

-Vi har kigget på de andre forbrydelser, som han også har begået. At han har taget del i og har været til at planlægge røverierne, har skærpet dommen. Han har også begået alvorlig vold, og det er på grund af alle  disse ting, at vi har krævet så hård en dom, siger anklager Stine Egede Nørbæk.

En anden 19-årig ung mand blev også idømt anstaltsanbringelse i to år og seks måneder, og det mener vedkommendes forsvarer er et velbegrundet krav.

-Vi mener at både kredsrettens og anklagemyndighedens krav var velbegrundet. Vi mener at det er en retfærdig dom.

Den mildeste dom tilfaldt en 19-årig, som blev idømt to års tilsyn af kriminalforsorgen.

Anklagemyndigheden er tilfreds med dommene.

-Vi er i det hele taget meget tilfredse, de fleste af vore krav blev imødekommet af retten, siger anklager Stine Egede Nørbæk.

De dømte unge mænd blev desuden dømt for adskillige biltyverier og voldssigtelser.