10 forfatterspirer udpeget

Der er nu fundet 10 vindere af novellekonkurrencen 'Allatta'. De får en skrive-bootcamp i Kangerlussuaq.
Skrevet af Noah Mølgaard
01. februar 2013 13:01

Der er kommet 32 indlæg i novellekonkurrencen, hvor deltagerne fik til opgave at skrive en historie, der handler om at være ung i Grønland og ung i verden. Arrangørerne er også positivt overrasket over kvaliteten af de unges indlæg.

- Vi er meget glade for at se de mange kreative idéer i novellerne. Det lover godt for fremtidens forfattere, lyder det fra juryen efter voteringen.

De ti vindere af konkurrencen er:
Maaliaaraq H. Nielsen fra Nuuk
Niviaq Korneliussen fra Nuuk
Paninnguaq Boassen fra Sisimiut
Miiannguaq Olsvig Lyberth fra Nuuk
Johannes Lars Therkelsen fra Aasiaat
Pivinnguaq Mørch fra Nuuk
Tukummeq Danielsen fra Aasiaat
Gerda Berthelsen fra Sisimiut
Sørine Steenholdt fra Nuuk
Rosine Kreutzmann fra Sisimiut.

De får nu udover en check på 2.500 kroner mulighed for at deltage i en skrive-bootcamp i Kangerlussuaq, hvor instruktørerne bliver forfatter Jessie Kleemann og forfatter Mette Moestrup.

Der skal de finpudse deres noveller, som skal udgives i løbet af 2013, hvor elever fra kunstskolen skal stå for illustrationer i bogen.

- Novellerne afspejler tidens tand på godt og ondt. Mange tager traditionelt tabu-belagte emner op, og i flere noveller er der en form for selvforløsende proces, som er meget spændende. De er udtryk for en ny udvikling i grønlandsk litteratur, slutter juryen.

Juryen består af forfatter Jessie Kleemann, lektor Birgit Kleist Pedersen, forfatterforeningens formand Hans Anthon Lynge samt digter Katti Frederiksen.

Arrangører bag Allatta er landsbiblioteket Nunatta Atuagaateqarfia, Nordens institut NAPA, Nuuks ungdom i fremdrift NUIF og forlaget Milik Publishing.