10-årigs dødsfald undersøges for lægesvigt

50 borgere i Narsaq demonstrerer lige nu, efter at en 10-årig pige er død af blindtarmsbetændelse. Hun blev flere gange sendt hjem fra lægen uden behandling.
25. januar 2010 08:52

En 10-årig piges død for to uger siden har bragt sindene i kog i Narsaq. Flere borgere i byen mener, at dødsfaldet burde have været undgået, og derfor er op mod 50 personer i dag gået på gaden i protest mod sundhedsvæsenet.

Pigen fik i november smerter i maven og besøgte lægen to gange, men her blev hun sendt hjem, uden at årsagen til smerterne blev fundet.

Da forældrene i januar kontaktede lægen igen, fik de at vide, at de skulle komme ind med pigen, hvis hun fik over 39 i feber, fortæller pigen mor.

Den 10-årige pige døde 12. januar, og det har senere vist sig, at hun havde blindtarmsbetændelse.

På sygehuset har man igangsat en undersøgelse af forløbet.

- Politiet er nu blevet involveret, og det er meget tænkeligt, at de vil undersøge sagen. Det er også tænkeligt, at Landslægen bliver involveret, sige fungerende distriktslæge i Narsaq Stein Nygård.

Landslæge Flemming Kleist Stenz siger, at han er blevet informeret om sagen i Narsaq, og hvis forældrene ikke kommer med klage til Landslægen, så vil han selv tage initiativ til en undersøgelse.