1 million kroner til humanitær hjælp

Omend lidt forsinket, har Naalakkersuisut netop doneret en halv million kroner til Røde Kors hjælpearbejdet i Østafrika.
Skrevet af Karsten Sommer
07. februar 2012 09:02

Det er Kalaallit Røde Korsiat der i sidste uge modtog de 500.000 fra fra Naalakkersuisut, penge øremærket til den landsindsamling som hjælpeorganisationen i september sidste år afholdt, til fordel for ofrene for sultkatastrofen i Østafrika.

Den indsamling gav imponerende 502.879 kroner til hjælpearbejdet i Østafrika, hvilket svarede til næsten 10 kroner per indbygger i Grønland. Og nu dobler Naalakkersuisut altså beløbet op, så Grønland samlet bidrager til ofrene for den humanitære katastrofe i Afrika med over 1 million kroner.

I bevillingsbrevet til Kalaallit Røde Korsiat glæder Maliina Abelsen sig over det flotte resultat af Landsindsamlingen i september:

- Landsindsamlingen  viste hvordan frivilligt arbejde kan være med til at gøre en forske,l ligesom den viste, at medmenneskeligheden for andre fortsat er til stede her i Grønland, skriver naalakkersuisoq for finanser.

Kalaallit Røde Korsiat glæder sig over håndsrækningen fra Naalakkersuisut, og har overført beløbet til Røde Kors hjælpearbejdet i Østafrika, meddeler foreningens formand, Tove Blidorf i dag.