1-0 til sunde snacks

B-67 serverer sunde snacks til GM-deltagerne i badminton.
Skrevet af Noah Mølgaard
18. april 2011 10:19

Friture gryden er slukket og bægere fyldt med frugter og grønsager indtager den bedste plads ved kiosken i Godthåbhallen.

Det er badmintonklubben B-67, der i år har besluttet sig for at servere sund mad til sportsfolk, der er kommer til Nuuk for at deltage  i GM. Inspirationen er hentet fra www.staevnesnacks.dk, der i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund har udviklet nemme opskrifter til sportsfolk.

- De unge spillere har taget meget godt imod tilbuddet. Der var såmænd nogen der har spurgt efter pastasalat fra morgenstunden, fortæller Jytte Lindskov Jakobsen fra B-67 til KNR.

B-67 har som arrangør af GM i badminton fået at vide, at de selv skal drive cafeteriet under stævnet.

- Vi ville vise de unge at man sagtens kan få serveret sund mad i idrætshallen. Det kunne ikke passe at sportsfolk skulle få pølser og pommesfritter serveret under GM. Vi fandt fremtil www.staevnesnacks.dk også gik det hurtigt derfra, fortæller Jytte Lindskov Jakobsen.

Pisiffik har sponseret grønsager, frugt og bægere, mens Brugsen sponserede sunde sandwivch. Royal Greenland har også sponseret rejerne til pastasalaten. Og der blev solgt ikke færre end 80 bægere med grønt og yderligere 80 pastasalater på åbningsdagen.

www.staevnesnacks.dk har sendt vejledning til servering af sunde snacks, hvor der er sendt en såkaldt værktøjskasse med udstyr til at skralde og skære frugter og grønsager.

Frivillige fra sportsklubben står bag disken og kunne til deres store tilfredshed konstatere at tiden med skære og servere sundesnacks er blevet godt modtaget.

Der er knapt 170 deltagere ved badminton GM og deltagerne kommer fra tolv forskellige byer.