Foto: Arktisk Kommando

Østgrønlandsk oliespild forsvundet

Arktisk Kommandos inspektionsskib Knud Rasmussen har været en tur ude for at tjekke observationer for et muligt olieudslip 361 km øst for Tasiilaq, men olien er allerede væk.

Det fortæller presseofficer Thomas Bruun De Neergaard fra Arktisk Kommando til KNR.

Den 10. august kunne man på overvågningssystemet Clean Sea Net – et satellitbaseret monitoreringssystem af de europæiske- og grønlandske farvande, se, hvad der lignede et olieudslip. Det blev bekræftet fra fiskere i området, hvorfor Arktisk Kommando sendte inspektionsfartøjet Knud Rasmussen af sted for at tage en olieprøve.

Læs også Frygt for oliespild i Østgrønland

Men skibet kunne ikke finde olien, måske fordi vejret i området har været meget skidt med både stormlavtryk, vindhastigheder på 20-30 m pr. sekund og 10 meter høje bølger.

 

Storm har spredt olien
Arktisk Kommando har modtaget yderligere billeder fra satellitsystemet Clean Sea Net fra den 14.-, 15.- og 17. august, som ikke viser noget oliespild i området.

- Det er Arktisk Kommandos vurdering, at forureningen øst for Grønland har været reel. Med baggrund i satellitbilleder og billeddokumentation modtaget fra fiskeskib, vurderedes det, at forureningen kan være forårsaget af en udledning af spildolie.

- Det er endvidere Arktisk Kommandos vurdering, at eventuel olie i området er spredt af den passerende storm og næppe vil kunne lokaliseres igen, lyder det i en pressemeddelelse.

Derfor har Arktisk Kommando indstillet eftersøgningen i området, mens Knud Rasmussen er sendt tilbage på sin oprindelige opgave som assistance for slædepatruljen Sirius i Nordøstgrønland.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt