Østgrønland med i hundeslædevæddeløb

Der kommer tre Østgrønlandske deltagere når Avannaata Qimussersua, Nordgrønlands hundeslædevæddeløb, bliver afviklet i Qasiagiannguit.
Skrevet af Ludvig Siegstad
25. januar 2012 12:04

Der er to bygder i Østgrønland, Kulusuk og Sermiligaaq, som er medlemmer af sammenslutningen for hundeslædeforeninger i Grønland.

- Da havisen omkring bygden ikke er stabil, bliver hundeslædeførere, som har tænkt sig at deltage ved det nordgrønlandske hundeslædevæddeløb, sejlet til et sted, der er mest egnet til slædekørsel, forklarer Simujooq Taunajik, formand for det lokale hundeslædeklub i Sermiligaaq.

Formanden for hundeslædeforeningen i Sermiligaaq, Simujooq Taunajik, fortæller, at kvalifikationen til Avannaata qimussersua vil ske den 10. marts i Kulusuk, hvor omkring 20 hundeslæder deltager.

- De tre hurtigste hundeslæder vil kvalificere sig til Avannaata qimussersua, fortæller Simujooq Taunajik til KNR.

Ifølge formanden for sammenslutningen for hundeslædeforeninger i Grønland, Mikkel Jerimiassen, vil der være 46 deltagere ved Avannaata qimussersua.

- Jeg kan på nuværende tidspunkt ikke sige noget om, hvilke placeringer de østgrønlandske deltagere kan opnå. Jeg regner dog ikke med, at de vil få topplaceringer, forklarer Simujooq Taunajik.

Det er ikke første gang, at de østgrønlandske hundevæddeløbs entusiaster vil blive repræsenteret, da der var deltagelse fra det kanter i 1993.

Avannaata qimussersua vil blive afviklet den 31. marts i Qasigiannguit.