Direktør i Arctic Raven, Aksel Cortzen-Blytmann, er klar med et skib, så snart at Selvstyret giver tilladelse til, at Arctic Raven kan indsætte et indhandlingsskib i Østgrønland.Foto: Aksel Blytmann

Qulaarpaa Østgrønland håber på indhandlingsskib

Send et indhandlingsskib hurtigst muligt. Sådan lyder opråbet fra Østgrønland. Der er masser af fisk ifølge de lokale, men ingen indhandlingsmuligheder.

- Hvis der var et skib, som vi kunne indhandle til, så kan fiskerne begynde nu, for vi har store torsk her ved Kulusuk, siger Bendt Abelsen, købmand og medlem af bygdebestyrelsen i Kulusuk.

Han håber meget på, at der hurtigst muligt kommer et indhandlingsskib til Østgrønland.

- Da der kom et indhandlingsskib sidste år, kunne man se i Kulusuk og de andre bygder, at befolkningen blev meget glade, siger Bendt Abelsen.

I Østgrønland er der i øjeblikket ingen indhandlingsmuligheder, fordi indhandlingsfabrikken i Kuummiut er lukket.

Læs også Qulaarpaa Østgrønlands eneste indhandlingsfabrik genåbner - måske

Ifølge Bendt Abelsen er en indhandlingsmulighed utrolig vigtig for befolkningen, på grud af den store arbejdsløshed, der sidste år var på over 18 procent i hele Østgrønland.

- Når der ikke er noget sted at indhandle, så er det bare kommunen, man kan gå hen hen og bede om mad eller penge, der er ikke andet, siger Bendt Abelsen.

Selskabet Arctic Raven har ifølge selskabets direktør, Aksel Cortzen-Blytmann, ansøgt Selvstyret om at sejle afsted med et indhandlingsskib til Østgrønland.

- Det er et færøsk skib, og vi medbringer fem bundgarn, som vores medlemmer - de østgrønlandske fiskere - kan bruge for at være sikre på, at vi får råvarer nok, og at fiskerne kan tjene penge, siger Aksel Cortzen-Blytmann.

Læs også Qulaarpaa Turismen kan skabe vigtige arbejdspladser i Østgrønland

Ifølge direktøren har selskabet 67 medlemmer i Østgrønland, og skibet er klar til at sejle, men afventer Selvstyrets tilladelse.

I fiskeridepartementet bekræfter kontorchef Emanuel Rosing, at Arctic Raven har ansøgt om at få tilladelse til at indsætte et indhandlingsskib, og at departementet er ved at behandle sagen.

Læs også Det eneste fiskeindhandlingsted i Østgrønland lukketGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt