Ønsketræet giver dig igen mulighed for at glæde et barn

I dag vender Ønsketræet tilbage til Nuuk. Dermed bliver det endnu engang muligt for Nuuks borgere at give gaver til børn, som trænger til en julegave og en lille opmuntring i julen.
Skrevet af Laura Aggernæs
10. december 2014 10:43

Børn og unge fra byens børnehjem er blevet spurgt om, hvad de ønsker sig, hvis de kunne få en julegave på mellem 100-200 kr.

Ønskerne er derefter blevet skrevet ned på julehjerter, som elever fra Iluliaaraq, billedkunstskolen i Nuuk, har lavet. Og til sidst er hjerterne blevet hængt op på et juletræ ved rulletrappen i Nuuk Centeret.

Her kan man fra i dag hente et hjerte med et ønske, købe en gave og aflevere den i Baby Sam.

På den måde kan man være med til at sprede juleglæde og gøre en forskel for et ungt menneske,  skriver Ønsketræet i Nuuk i en pressemeddelelse.

Læs også Gi' gave til hårdt trængte

 

Børnenes egne ønsker

Nogle af de børn, der har skrevet deres ønsker ned på hjerterne, er børn fra børnehjemmet Meeqqat Illuat.

Her arbejder afdelingsleder Malene Hansen, som af flere omgange har oplevet børnenes glæde ved at modtage gaver gennem ordningen.

 - De får jo julegaver fra os af, og nogle får også fra familie. Men det er ligesom en ekstra lille juleengel, der flyver rundt og spreder lidt glæde, fortæller Malene Hansen.

Hun fremhæver, at ønsketræet er noget særligt, fordi det ikke giver børnene en tilfældig gave. Men en gave som børnene rent faktisk har ønsket sig.

- Ønsketræet gør det på en god måde, fordi det faktisk er nogle ønsker, som børnene selv har haft. Så de får ikke bare en bog og tænker: 'hvorfor får jeg en bog?' Men det faktisk er en cd, eller en FC Barcelona trøje eller andre ting, som børnene selv har givet udtryk for, at de rigtigt godt kunne tænke sig. Og det giver også den større glæde for børnene, siger Malene Hansen.

Ønsketræet i Nuuk opstod i 2010 på initiativ af Nini Almgren-Jensen. Gaverne bliver i år uddelt den 22. december.

Se Ønsketræets facebookside her