Ønsker at RAL går tilbage til gammel sejlplan

Pisiffik melder sig nu også i koret sammen med Kalaallit Nunanni Brugseni, som kritiserer Royal Arctic Lines nye vinter-sejlplan. Den betyder, at der kan gå op til 10 eller 14 dage imellem at hylderne bugner med nye friske varer. Førhen gik der kun syv dage.
25. februar 2010 14:12

Rådne tomater og dårligt kød. Det er nogle af konsekvenserne af, at der er mindst tre dage længere imelllem, at RALs skibe ankommer med friske forsyninger til dagligvarebutikkerne. Det siger Pisiffik og Brugsen i en pressemeddelelse.

Pisiffik klager nu over den nye vintersejlplan sammen med Kalaallit Nunaanni Brugseni.

Indkøbskæderne må kassere mange varer, og kunderne griber sommetider ud efter tomme hylder med varer, som andre har hamstret.

De to butikskæder mener derfor, at der snart findes en løsning på problemet.

- Vi har selvfølgelig forståelse for, at Royal Arctic Line - på trods af koncessionen skal drive en sund forretning. Men det kan ikke være rigtigt, at en virksomhed, der har eneret på fragtsejlladsen, kan disponere hen over hovedet på de kunder, der på privat og kommericel basis driver virksomhed i Grønland, siger administrerende direktør for Pisiffik, Per Steen Larsen.

RAL afviser at ændre ved sejlplanen indtil april, men vil lytte til kundernes oplevelser af ændringerne. Jacob Strøm fra RAL Marketing er dog forundret over, at Kalaallit Nunanni Brugseni og Pisifik siger, at de nu må kassere flere fødevarer. Han peger nemlig på, at nok er der blevet længere mellem, at skibene anløber til havnen, men selve transportiden fra Ålborg til Grønland, den er stadigvæk 6 en halv dag, som den altid har været.