Ønsker bedre løn og arbejdsvilkår til socialrådgivere

De offentlige skal punge ud, og arbejdsvilkårene skal forbedres, hvis det skal blive attraktivt for socialrådgiverne at arbejde i kommunerne. Det mener finansordførerne hos IA, Demokraterne og Siumut

- Uddannede socialrådgivere får bedre vilkår til at arbejde i kommunerne, hvis lønnen bliver bedre, siger formand for finansudvalget, Siumuts Jens Immanuelsen.

Kommune Kujalleq vil gerne have bedre muligheder til at ansætte socialrådgivere. Derfor har de sendt en opfordring til finansdepartementet til at have lov til at tilbyde mere i løn, end overenskomsterne tillader. Det bliver bakket op af Kommuneqarfik Sermersooq.

Det forstår Jens Immanuelsen, der især fremhæver stedtillæg til ansatte uden Nuuk, som et godt forslag.

Læs også Kujalleq lokker med højere løn

Læs også Sermersooq lokker også med lønpakker

Bedre arbejdsbetingelser

Demokraterne mener ikke, at lønnen er dårlig, og henviser til et paragraf § 37 svar, men partiet er med på, at den sættes under lup. Men der er andet end penge, der spiller ind, mener finansudvalgets Demokrat, Tillie Martinussen.

- Blandt andet ledelse i sociale sager. Om de får supervision, om de får hjælp til at håndtere, og projicere de oplevelser, de får i deres arbejde. Og der er mange ting omkring det arbejde, som de udføre, som kan være tungt på en anden måde, som de også skal have hjælp til, lyder det fra Tillie Martinussen.

Læs også Socialrådgiverne dropper deres fag

Inuit Ataqatigiits Peter Olsen hilser Kommunernes ønsker velkommen. Han er enig i, at socialrådgivernes arbejdsbetingelser skal forbedres.

- Vi bliver nødt til at gøre det økonomisk mere attraktivt, og så skal der være loft over, hvor mange sager en socialrådgiver må arbejde med. Derudover bliver vi nødt at udvikle uddannelserne, efteruddannelserne og kurserne, siger Peter Olsen.

Efterlyser varig løsning

for at tiltrække socialrådgivere har Qaasuitsup Kommunia valgt at tilbyde tidsbegrænset kontrakter, hvor lønnen kan være højere.

Læs også Qaasuitsup lokker med åremålskontrakter

Jens Immanuelsen er dog ikke ovenud begejstret for ideen.

- Åremålsansættelser er fine nok, men når kontrakten er overstået, forsvinder erfaringen også. Derfor er det vigtigt, at finde en varig løsning, siger formand for Inatsisartuts finansudvalg Jens Immanuelsen.

Naalakkersuisoq for finanser, Randi Vestergaard Evaldsen, vil ikke kommentere Selvstyrets og tjenestemændenes fagforenings, AK's, igangværende forhandlinger om socialrådgivernes løn og arbejdsvilkår.

Læs også NIISIP: Mere i løn til alle socialrådgivere

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt