Økonomisk misbrug af ældre

En ny rapport fra Nordvestterritoriet viser, at 75 procent af alle tilfælde af ældremishandling er af økonomisk karakter.
04. december 2010 12:25

Rapporten er baseret på en undersøgelse af 500 personer i området og blev offentligjort i onsdags på en konference om ældremishandling i Yellowknife. Det skriver CBC News.

John Norbert, formanden for en ældre-gruppe i Tsiigehtchic, fortæller, at misbrug er et problem for hans jævnaldrende, og at familiemedlemmer ofte er de værste gerningsmænd.

- Deres familie flytter bare ind hos dem, selvom det er et etværelses hus, og nogle gange tager de deres kreditkort og pinkode og tømmer simpelthen kontoen, siger John Norbert.

Ud over økonomisk udnyttelse, havde konferencen også til formål at bekæmpe verbalt og følelsesmæssigt misbrug af de gamle.

- Den anslåede situationen i landet er, at mellem 5 og 10 procent af ældre voksne vil opleve en vis form for ældremishandling på et tidspunkt i deres liv," siger Angus Mackay, talsmand for NWT Senior Forening.

Rapporten har også kigget på, hvad der bidrager til ældremisbrug, herunder isolation, svage familieforhold og accept af misbrug. Den foreslår, at seniorer danner støttegrupper, tilbyder workshops og afholder regelmæssige sociale arrangementer for at hjælpe med at forhindre ældremishandling og gribe ind, når det opstår.