Økonomien skred på grund af børn og sammenlægning

Sammensmeltningen af fem kommuner i Kommuneqarfik Sermersooq får skylden for budgetoverskridelse på omkring 25 millioner kroner.
Skrevet af Jaaku Lyberth
17. september 2009 16:21

Budgetoverskridelserne i Kommuneqarfik Sermersooq har ifølge kommunen baggrund i at der har været flere sager med børn, der er blevet fjernet fra deres hjem og så har omstruktureringen af administrationen i den nye storkommune også givet sit bidrag til en budgetoverskridelse på omkring 25 millioner kroner.

Det siger fungerende administrerende direktør for Kommuneqarfik Sermersooq, Thorkild Lauridsen.

- Budgetoverskridelsen er et udtryk for, at vi er blevet sammenlagt. Vi skal have fem administrationer til at fungere som en, og det er vi altså ikke færdig med endnu.

- Der er ikke konsekvenser for de ansatte i første omgang. Ansættelsesstoppet har til formål at sikre, at alle nye stillinger bliver godkendt af direktionen.

- Den nye storkommune er kendetegnet ved store behov, men også mangel på arbejdskraft, specielt på østkysten. Derfor er det et behov for tjenesterejser. Nu skal der strammes op både med hensyn til ansættelser og tjenesterejser, og vi vil sikre os, at den faglige ekspertice bliver udnyttet bedst muligt, siger Thorkild Lauridsen.