Økonom: Alvorlig situation for Royal Greenland

Dagens halvårsregnskab fra Royal Greenland er dyster læsning. Med et samlet underskud på 131 millioner kroner står Royal Greenland i en meget alvorlig situation, vurderer økonom.
09. juni 2009 11:45

Royal Greenland står i en meget kritisk situation. Det mener økonom Lise Lyck fra Copenhagen Business School, efter at have bladret koncernens halvårsregnskab igennem, som blev offentliggjort i dag. Et regnskab der viser et samlet underskud på 131 millioner kroner.

- Det er en alvorlig situation, der må gøres noget her og nu, og derfor er det også godt at se, at der er bestræbelser i gang på at gøre det, siger Lise Lyck. Noget af det hun særligt hæfter sig ved er nedgangen for driftsresultatet. Sidste års halvårsregnskab, var der her et overskud på 20 millioner kroner. I år er det blevet til et underskud på 66 millioner kroner.

- Det største problem er, at der er en nedgang og et betydeligt underskud i den ordinære drift, fordi det er ligesom kernen i Royal Greenlands virksomhed. Derfor må man sikre, at man får mere styr på omkostningsniveauet, siger Lise Lyck.

Fra 2005/06 til i dag er Royal Greenlands resultater dykket stejlt. Hvis man ser på tidligere halvårsregnskaber, var resultatet af den ordinære drift 87 millioner kroner i overskud i 2005/06. Det er i dag blevet til et underskud på 66 millioner kroner. Hvis man ser på det samlede resultat, var der i 2005/06 et overskud på 44 millioner kroner, det er i dag blevet til et minus på 131 millioner kroner.

- Ja, oversigten er ikke alt for opmuntrende, man skal jo nogle år tilbage, før man kan sige, at det så bedre ud. Der er et ganske betydeligt behov for at reorganisere virksomheden, siger Lise Lyck.

Og det er ikke bare et par enkelte poster hun tænker på.

- Så grelt som regnskabet ser ud, så vil man efter min mening være nødt til at gennemgå alle poster. Det er ikke bare at kigge på et par stykker af dem. Man bliver nødt til at gennemgå hele regnskabet, og det er vel også det, som er ideen, når man går ind og laver en egentlig konsolideringsplan, siger Lise Lyck.

Royal Greenland beskriver i regnskabsberetningen en 12 punkts konsolideringsplan, som skal forbedre indtjeningen i koncernen.