Øjeblikke fra et liv på tålt ophold

En dansk tandlægeklinik dannede engang rammen for en morsom misforståelse mellem en grønlandsk patient og den danske tandlæge. Da tandlægen sagde’ synk’, troede kvinden fejlagtigt, at han sagde ’syng’. Så hun brød ud i en vemodig grønlandsk vise. Tandlægen undrede sig godt nok lidt, men han regnede med, at det var hendes måde at bekæmpe smerten på.
Skrevet af Martine Lind Krebs
20. oktober 2011 14:56

Først mange år senere fik de opklaret den lille misforståelse.

Denne og mange andre små sjove historier kan man læse i en ny bog af Søren Vestergaard Mikkelsen. Bogen er en samling af anekdoter og vandrehistorier fra mere end 30 år i Grønland, hvor han stadig driver konsulentvirksomheden Eskimo Management. Søren Vestergaard Mikkelsen er kendt som arkitekten bag projekter Pamiut Asasara, Nuuk som den mest oplyste hovedstad og Food Festival i Narsaq.

Søren Vestergaard Mikkelsen har selv udgivet bogen, og sælger den som noget helt særligt fragtfrit -  uanset om den skal til Grønland eller Danmark, ’fordi jeg gerne vil give Sakæus i Kullorsuaq og Benjamin i Årsdale samme mulighed for at købe bogen som embedsmændene i Nuuk og København’, skriver han til KNR.

Forfatteren signerede sine bøger ved et arrangement i Det Grønlandske Hus i København her i eftermiddags.