Øget pres på Thorning i faderløsesag

Her til formiddag dansk tid har Aleqa Hammond inviteret journalister til et pressemøde i København om sagen om de juridisk faderløse grønlændere.
28. april 2014 04:23

Naalakkersuisutformanden får nu opbakning fra både foreningen for faderløse og Grønlands Råd for Menneskerettigheder.

Grønlands Råd for Menneskerettigheder opfordrer til, at det officielt anerkendes, at juridisk faderløses menneskerettigheder har været krænket siden tiltrædelsen af den europæiske menneskerettighedskonvention. Formand, Aaja Chemnitz Larsen, opfordrer til, at der på ny tages konkret stilling til en kompensation ved ikke udbetalt arv, hvor arvesagen er afsluttet.

Tida Ravn, som er talsmand for en gruppe juridisk faderløse, ønsker ligeledes, at sagen ender med en økonomisk kompensation.

- Det er den mest demokratiske og retfærdige måde at løse uenigheden på. Så er der taget højde for at juridisk faderløse og vore efterkommere placeres i arverækken på lige fod med andre. Samtidig undgår man at stille nye familiemedlemmer, som har modtaget arv i en samvittighedsklemme, udtaler Tida Ravn.

Den 29. april færdigbehandler Folketinget en ny lov om juridisk faderløse. Den danske regering har hidtil afvist at forholde sig til spørgsmål om kompensation.