Øget fokus på sejladsen i Arktis

Skibsfarten i Arktis var emnet for seminar i Skt. Petersborg forleden.
Arktis
22. oktober 2013 09:14

Seminaret var et led i den danske regerings vækstplan for Det Blå Danmark, som det hedder. - En plan der sigter på at undersøtte maritime aktiviteter i Arktis gennem samarbejde med andre arktiske stater.

Foruden deltagere fra den danske søfartsstyrelse, Selvstyret, Danmarks Rederiforening og flere danske rederier, var der deltagelse fra det russiske transportministerium, det rusiske skibsregister og en række repræsentanter for russisk erhvervsliv og de maritime russiske uddannelsesinstitutioner.

På mødet blev der - ifølge en pressemeddelelse fra Søfartsstyrelsen  drøfte en bred vifter af aspekter i relation til den stigen skibstrafik i Arktis - emner som sejladssikkerhed, regulering, kommercielle muligheder og administrative lettelser. Samtidig blev også arbejdet med en særlig Polarkode i Den Internationale Søfartsorganisation IMO, drøftet, ligesom de deltagende rederier bidrog med konkrete erfaringer fra deres sejladser gennem Nordøstpassaagen, der bliver stadigt mere relevant som sejlrute mellem Europa og Asien.

Søfartsstyrelsen i Danmark fik desuden lejlighed til at demonstrere perspektiver i projektet Arctic Web, der er under udvikling, som giver helt nye muligheder i forhold til overvågning planlægning af sejlads i Arktis. Samtidig blev deltagerne i seminaret præsenteret for det særlige uddannelsesprogram, som russiske søfolk, der sejler i Arktis, gennemgår.