Ældres vilkår og søberedskab på dagsordenen

Vestnordisk Råd, der er et parlamentarisk samarbejdsorgan mellem Grønland, Færøerne og Island, indleder i dag på Færøerne sin årlige temakonference, der varer frem til og med torsdag.
06. juni 2011 13:45

På konferencen, der samler politikere og eksperter fra både Norden og Vestnorden, behandles i år to temaer og to meget forskellige temaer.

Første del af konferencen er afsat til at granske, hvordan ældreboliger og ældrehjem drives i Vestnorden. Og hvordan disse boliger og ældrehjem bedst kan indrettes for opfylde nutidens behov for service.

Det andet store tema, der holdes i samarbejde med Nordisk Råd og Det Nordatlantiske Samarbejde NORA, er afsat til en drøftelse af søberedskabet i Nordatlanten i lyset af klimaforandringerne. De betyder åbningen af nye norligere søruter og samtidig en øget krydstogtsaktivitet, der stiller store krav til søberedskabet.

Blandt andet vil konferencen fokusere på Arktisk Råds nye beredskabsaftale. der blev vedtaget i sidste måned i Nuuk. De tilstedeværende parlamentarikere skal blandt andet overveje, hvad de næste skridt skal være, lyder meldingerne fra Vestnordisk Råds Sekretariat i Reykjavik.