Ældreboliger på vej i Maniitsoq

I de sidste 10 år har der fra kommunens side været ældreboliger på tegnebrættet, men det har knebet med finansieringen. Da selvstyret gav tilsagn om medfinansiering, gik byggeriet i gang, og i dag er der rejsegilde på de 16 nye 2 rums ældreboliger på 60 m2.
Skrevet af Peter Troelsen
21. september 2012 04:55

Ved dagens rejsegilde er det formanden for kommunens familieudvalg Bitten Heilmann, der skal holde bygherrens tale, og hun vil komme ind på vigtigheden af tidssvarende ældreboliger i fremtidens Grønland.

-I Maniitsoq er der mangel på ældreboliger. Lige nu har vi kun 14 boliger til ældre. Og mange ældre bor i boliger med vanskelige adgangsforhold. De nye ældreboliger er derfor også et godt bidrag til både de nuværende og fremtidige behov for flere nye boliger. Med det stigende antal ældre vi har her i landet, er der også stor efterspørgsel på den nye boliger, der bliver administreret af INI A/S, fastslår Bitten Heilmann.

 

Boligerne ligger ud til den lille vig mellem Tunoqqusaaq og Annertusooq. Her har beboerne fx mulighed for at have en jolle liggende. Det passer fint ind i Qeqqata kommunes ældrestrategi med, at de ældre helst skal klare sig i eget hjem så længe som muligt.

-Vi har valgt placeringen af to årsager. Mest af alt fordi de ældre så kan bevare nærheden med vandet, som de fleste har haft hele livet. Desuden passer det rigtigt fint, at der er både butik og plejehjem lige i nærheden. Så kan beboerne gøre brug af de tilbud, der er på plejehjemmet Neriusaag. Boligerne er helt almindelige lejligheder, hvor vi har taget hensyn til de behov ældre mennesker har. De er både egnede til enlige og ægtepar, fortæller Bitten Heilmann til knr.gl.