Ægtepar vil føres af vinden til Qaanaaq

Robert og Heidi Clover vil spænde skiene på, pakke pulkene med udstyr og proviant og håbe på blæsevejr, når de sidst i april begiver sig afsted fra Ilulissat med kurs mod Qaanaaq - med vinden i ryggen.
Skrevet af Mads Fisker
25. januar 2011 15:46

Og når vinden er særligt vigtig, er det fordi de to eventyrer ikke har tænkt sig at løbe på skiene ved egen kraft, men i stedet lade sig trække af drager.

- Vi kan sagtens komme til at sidde i teltet i dagevis og vente på, at vinden blæser, siger Heidi Clover til lokalavisen 'This Is South Devon'.

Sammen med sin mand havde hun oprindeligt planlagt en endnu længere tur, men da parret havde svært ved at finde en måde at få passet deres tre små børn på, valgte de den 1400 kilometer lange rute, som de satser på at kunne gennemføre på fire uger. Det vil sige, at dragerne gerne skal trække de to omkring 40 kilometer om dagen på rejsen op langs vestkysten.

De to briter har trænet intensivt siden i sommer, men de har også brugt tiden på at skaffe løfter om kontant velgørenhed fra en række velhavere og virksomheder. Robert og Heidi Clover håber således på at kunne rejse ikke mindre end 400.000 kroner ved at gennemføre turen.

Bidraget skal deles mellem miljøorganisationen Earthwatch og Make Waves for Autism, der laver oplysningsarbejde om autisme.

- Vi fandt hurtigt ud af, at vi blev nødt til at vælge en virkelig stor udfordring for at overtale folk til støtte med deres penge, siger Heidi Clover.

Og valget er altså faldet på at lade sig trække af en drage fra Ilulissat til Qaanaaq.