Nyt produkt: Ægte igloer til turister

Turister, der besøger Ilulissat, vil fra næste år kunne overnatte i en ægte iglo, altså en traditionel snehytte i Ilulissats bagland.
Skrevet af Kathrine Kruse
13. august 2018 08:56

Det nye initiativ skal være med til at udvide turismesæsonen, håber en af turismeoperatørerne i Ilulissat, World of Greenland.

- Der vil være nogen ture man ville kunne tage. Man vil kunne eksempelvis kunne tage på hundeslæde- eller snescooterture, eller måske endda vandreture med snesko på, siger Jakob Schytz, der er operationschef hos World of Greenland.

Jakob Schytz håber, at initiativet samtidig vil forbedre samarbejdet med de lokale hundeslædefiskere.

Håber på tættere samarbejde hundeslædekuskene

World of Greenland har nemlig i de i senere år været udfordret med at skaffe hundeslædekuske til vinterturisterne i Ilulissat. Og de vil derfor bygge de ægte igloer ude ved terrænnet inde i baglandet, hvor slæderuten til Ilulissat Isfjord ligger.

- Så vi håber på, at vi i og med er tættere på kuskene, som overnatter i deres fangsthytter, at vi kan tilbyde flere ture derfra.

Det er ved World of Greenlands hytte ved Nalluarsuk-søen, som World of Greenland vil tilbyde turisterne overnatning i fem ægte igloer, hvor man kan sove to ad gangen. Og igloerne skal bygges lige ved siden af hundeslædesporet.

- Og vi håber jo selvfølgelig, at det her produkt vil fremme vinterturismen. Der mangler nemlig nogle produkter man kan give turisterne, som er unikke for Grønland. For som det er lige nu, så har vi en højsæson, hvor der er rigtig mange turister, hvor vi ligesom skal sprede det ud, siger Jakob Schytz.