Årets røgfrie klasser udpeget

6.a og 6.b på Mathias Storchip Atuarfia i Ilulissat har vundet Paarisas konkurrence om røgfri klasse i 2010.
29. december 2010 09:35

De to klassers elever modtager ud over titlen præmien på 30.000 kroner.

6.a og 6.b på Mathias Storchip Atuarfia vandt med følgende begrundelse:

- De to klasser er røgfrie. De har undersøgt konsekvenserne af rygerkulturen og konsekvenserne af udsættelse for passiv rygning, samt konsekvenser om hvad der forstyrrer barnets vækst, helbred, humør og indlæring, faktorer som rygning forringer både i barne- og ungdomsårene og senere i voksenlivet. Det skriver Paarisa i en pressemeddelelse.

Klasserne har også undersøgt alternativerne til at holde sig røgfri og kvitte røgen.

Derefter har de afholdt borgerintervention om rygningens skadevirkninger med tilbud om rygestop-akupunktur i Kulturhuset Sermermiut, og har lavet rygestopgrupper, der mødtes 1 gang ugentligt.

Yderligere er der planer om et rygestopkursus i midten af januar 2011 for byens borgere.

For at borgerne kan tilmelde sig til rygestopakupunktur og kursus har eleverne hver tirsdag i november og december uddelt løbesedler i byen, samt været i lokalradio og i KNR radio.

Paarisa skriver, at de 2 klasser har leveret en tilfredsstillende rapport.

- Aktiviteterne har været bredt koordineret i de 2 klasser og det fremgår tydeligt, at opgavefordelingen imellem eleverne har været velgennemført. Skolens almindelige undervisningsgang har været integreret på tværs af fagene, skriver Paarisa.

I 2010 gennemførte syv klasser konkurrencen. Oprindeligt havde otte klasser tilmeldt sig og indsendte konkurrencematerialer til bedømmelse, mens en klasse ikke kunne gennemføre kravene for konkurrencen og meldte sig ud af konkurrencen, da nogen elever stadig røg.

Paarisa vil igen til foråret udskrive konkurrencen om Røgfrie Klasser 2011 for skolens mellemtrin med en præmie på 30.000 kroner.