Årets musikbegivenhed i Nuuk

I den kommende weekend er der Akisuanerit Festival i Nuuk. Det er Katuaq, der ligger lokaler til, og musikelskere kan se frem til et meget varieret program på festivalen. Der er ny grønlandsk musik, toppen af dansk rockmusik i form af Tim Christensen & the Damn Crystals, og så er der klassisk gammel rockmusik af højeste klasse bl.a. i form af evigtunge Sume. Alt i alt er der lagt i kakkelovnen til årets musikalske oplevelse i Nuuk.
Skrevet af Peter Troelsen
26. september 2012 12:19

Med et budget, der nærmer sig en million, ville det ikke være muligt at lave årets Akisuanerit Festival uden velvillig hjælp fra det lokale erhvervsliv. Med billetpriser i omegnen af 400 kr. har arrangørerne valgt at satse på et stort publikum i stedet for en stor fortjeneste. Alt sammen til gavn for musikelskerne i Nuuk.

-Uden det lokale erhvervsliv ville vi være ilde stedt. De har endnu engang spyttet i kassen, så vi kan præsentere et helt unikt program. Det er i år femte år, vi holder festival, og årets program er det hidtil mest omfangsrige. Når man påtænker, at lyden i Katuaq er helt sublim, så kan tilskuerne se frem til en oplevelse, både rent lydmæssigt, og også når man tænker på stemningen, mener Ejvind Elsner, der er blandt arrangørerne til årets festival.

Der er tre dage med musik i vente i Katuaq, og alle dage starter musikken klokken 21.00. Fredag og lørdag er der lagt op til mere end fem timers musik, og søndag er der en intimkoncert med Hans Mortensen og Tim Christensen at se frem til.

-Det er med fuldt overlæg, at vi har kombineret programmet, så der er både nye orkestre på vej op og så de sikre publikumsfavoritter. Vi har også satset på at ramme den danske del af befolkningen i Nuuk med et af de største danske navne i form af Tim Christensen og the Damn Chrystals. Der er orkestre fra hele landet, så der er mulighed for at stifte nyt musikalske bekendtskaber og genopleve de orkestre, der spille i ens ungdom, siger Ejvind Elsner til knr.gl.