Årets miljøpris går til fiskere: Fiskegarn og højhælede sko på havets bund

Haansi Ortu Sandgreen og Aabili Lange har modtaget 10.000 kroner hver for deres oprydningsarbejde i Ilulissat.
Haansi Ortu Sandgreen (nummer to fra venstre) og Aabili Lange (nummer tre fra venstre) er udnævnt som miljøambassadører. Foto © : Aabili Lange
04. december 2020 14:50

I denne uge har naalakkersuisoq for miljø, Jess Svane, været i Ilulissat for at uddele dette års natur- og miljøpris.

Den blev givet til to unge mænd, der har arbejdet for at rydde op i et naturområde, som flittigt bliver benyttet af fiskere.

- Jeg er mere motiveret nu, hvor jeg er blevet udpeget til ambassadør. Jeg har fået endnu flere kræfter til mit arbejde. Vi bliver ved, siger Aabili Lange til KNR.

Foto © : Aabili Lange

Privatfoto: Aabili Lange. Højhælede sko er også blevet fisket op.

Sammen med sin kompagnon Haansi Ortu Sandgreen har han netop modtaget 10.000 kroner for sit oprydningsarbejde. Og så er de blevet udnævnt til miljøambassadører.

Det er de blevet, fordi de har arrangeret, at gammelt fiskegarn og langliner i Torsukattak-fjorden og Ilullissat-områder foran Ilulissat blev ryddet op.

De to unge mænd havde koordineret med kommunen og fiskefabrikkerne. Og Aabili Lange havde ikke forventet at blive hædret.

- Det var også min med-koordinators skyld, han har været god til at lede. Så der blev taget meget store ting op.

- Vi ryddede ikke kun op i havet. Vi ryddede også op i naturområderne ved hytterne i Torsukattak og nær Ilulissat. Og arbejdet er ikke slut endnu, det er ikke færdigt. Vi tager også øst for Ilulissat, når det åbner, siger Aabili Lange.

 

Foto © : Aabili Lange