Årets festival i Aasiaat reddet!

Det var en skuffelse for mange, da den traditionsrige Aasiaat Rock Festival meldte ud, at det ikke bliver til noget med festivalen i år.
Skrevet af Simon Uldum -
21. august 2013 08:15

Festivalen er hvert år et musikalsk samlingspunkt for hele Disko Bugt, hvor et trofast publikum kommer sejlende i deres både fra Kangaatsiaq, Qeqertarsuaq, Ilulissat, Qasigiannguit og de omkringliggende bygder, for at få det sidste indsprøjtning musik, inden det triste efterår og vinter for alvor sætter ind.

MEN, Bent Ole Brandt, kendt musiker, lydtekniker og producer i Grønland, som i denne sommer, i forbindelse med Aasiaats 250 års byjubilæum, blev tildelt kommunens Kulturpris, har i samarbejde med Hallen i Aasiaat kommet det festivalglade publikum i Disko Bugt til undsætning, og har stablet et 'Aasiaat 250 Festival' på benene, i forbindelse med Aasiaats 250 års byjubilæum.

- Vi kalder det 'Aasiaat 250 Festival', da festlighederne omkring byjubilæet stadig er igang. Som bekendt, er dette års Aasiaat Rock Festival blevet aflyst, hvilket jeg var meget skuffet over, derfor fik jeg den idé at stable lignende arrangement op selv, fortæller initiativtager til festivalen, Bent Ole Brandt.

Så i dagene fredag den 30. august og lørdag den 31. august, er der lagt op til to dages grønlandsk musik i stride strømme. En perlerække af grønlandske bands og solister indtager scenen i Hallen i Aasiaat.

- Jeg fik samlet folk og fordelt arbejdet, og derfra er det ligesom bare kørt på skinner. Det var også overraskende nemt, at få bandsenes og solisternes accept til at komme og spille, men jeg har jo også kontakt til de fleste, så det gik nemt. Det eneste jeg er lidt ærgerlig over, det er at vi ikke får bands med fra Qeqertarsuaq, men det må vi så have til gode til en anden god gang, siger Bent Ole Brandt.

Hvad er en Aasiaat-fest uden Ole Kristiansen? Manden, der bragte moderne grønlandsk poprock på verdenskortet i 90'erne - and still going strong - har turneret vidt omkring, og sågar, som en af de få grønlandske musikere, indtog scenen på Roskilde Festival. En levende grønlandsk musiklegende. Han er en stor del af Aasiaats nyere musikhistorie, som spænder sig virkelig bredt. Fra harmonikapolka af Ado Lynge, til Inneruulat og Qeqquaq, til Isummat med Pilu Lynge, til Fiassuit, Stinne Jakobsen og Kimmernaq. Ja, listen af lang, men Aasiaat er musikby nr. 1 i Grønland, hvilket også afpejler sig af det to-dages program, hvor fire ud af de otte bands og solister der står på plakaten, er fra Aasiaat.

Festivalprogrammet:
Den unge Aviaq Grønvold, Aasiaat, lægger ud på fredagens koncert, dernæst er det Søren Alaufesen, også fra Aasiaat, der indtager scenen, efterfulgt af Martin Løvstrøm, Nuuk, og hele aftenen kulminerer med en koncert af bysbarnet Ole Kristiansen med band.

Lørdag fortsætter festen. Underholdningsorkestret Kalak Jazz fra Ilulissat åbner ballet, efterfulgt af det populære Qeqquaq, Aasiaat, dernæst Diskobay Blues, Ilulissat, og til sidst og ikke mindst, lukker og slukker den folkekære Mariina fra Qasigiannguit for Aasiaat 250 Festival.

Dørene åbnes kl. 21.00 begge dage, med start på koncerterne kl. 22.00. Entré, 250 kroner for en aftensbillet.