Europa har rundet en kvart million coronadødsfald

Siden begyndelsen af året har Europa mistet 250.000 covid 19-syge mennesker. Antal nye smittetilfælde stiger.
Det gælder blandt andet i Italien, hvor der er registreret 11.705 nye tilfælde af coronasmitte fra lørdag til søndag, meddeler landets sundhedsministerium. Det er det hidtil højeste. Foto © : Guglielmo Mangiapane/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
19. oktober 2020 08:14

Antallet af dødsfald blandt coronasmittede i Europa har søndag rundet 250.000, viser en optælling baseret på tal fra de enkelte lande.

Den kedelige milepæl blev rundet, samtidig med at flere lande melder om stigende antal coronasmittede.

I løbet af sidste uge har Europa samlet haft det højeste ugentlige dødstal siden midten af maj.

Rundt om i Europa har regeringerne samtidig genindført nogle af de restriktioner, der tidligere på året blev sat i værk for at bremse smittespredningen.

LÆS OGSÅ WHO frygter to millioner coronadøde før vaccine bliver udbredt

Det gælder blandt andet i Italien, hvor der er registreret 11.705 nye tilfælde af coronasmitte fra lørdag til søndag, meddeler landets sundhedsministerium. Det er det hidtil højeste.

Et enkelt land i Europa har dog flere coronadødsfald end Italien.

Storbritanien har flest coronadødsfald i Europa, hvor der er registreret 43.646 dødsfald blandt de over 722.000 mennesker, der er blevet bekræftet smittet med coronavirus i landet.

Det er 20 dage siden, at den tæller, der registrerer antallet af døde coronasmittede på verdensplan, nåede op på en million.