National Geographic: Årets billede er fra Upernavik

Fotografen Weimin Chu har fulgt livet i Grønland i tre måneder. Han tog et billede i Upernavik, som har vundet en fotokonkurrence i National Geographic.
Skrevet af Anna P. Knudsen
16. juni 2019 11:16

På en stormfuld forårsdag med minus 30 grader kolde vinde satte fotografen Weimin Chu sig på en skråning nær lufthavnen i Upernavik med udsigt over de farvede huse nedenfor.

Her fangede han det billede, som nu er kåret til vinder i National Geographics 2019 rejsekonkurrence.

- Jeg fandt strukturen, farverne og hele kompositionen så smuk fra denne vinkel, især lyset ved solnedgang, siger Weimin Cho til National Geographic.

Han tog billedet under et tre måneder langt fotografisk projekt om livet i Grønland. 

- Jeg håbede at fotografere folk, der gik eller legende børn i landskabet, men jeg blev begejstret for i stedet at se en lille familie gå på vejen under gadelampens skær, siger han. 

Han var ikke den eneste, der var begejstret. Den drømmelignende arktiske scene begejstrede også dommerne i konkurrencen, og Weimin Chu vinder 7.500 amerikanske dollar - det svarer til 50.000 danske kroner. 

Upernavik er en fiskerby på en lille ø i det vestlige Grønland. Bygninger er malet med forskellige farver for at angive deres forskellige funktioner: Fra den røde butik til de blå fiskerhuse.

Du kan se vinderbillederne fra 2019 Travel Photo Contest her