Værestedet Naapiffik i Aarhus flytter

Værestedet “Naapiffik” for socialt udsatte grønlændere i Aarhus flytter, oplyser Kirkens Korshær i Aarhus, som driver stedet, til KNR.
Foto © : Lisa Risager/Flickr Creative Commons
11. juli 2016 10:32

Flytningen sker på grund af en større byfornyelse af Sydhavnen i Aarhus, hvor Danske Bank skal opføre deres nye domicil, hvor blandt andet “Naapiffik” i dag har til huse.

I stedet bliver værestedet flyttet til et nærliggende sted på Sydhavnen. Lokalplanen for havnen og værestedets placering er ikke endelig vedtaget, men foreløbig har organisationen fået stillet lokaler i udsigt, der glæder Ole Thrillum, konst. leder af Kirkenes Korshær i Aarhus.

- Det bliver ikke ringere, formentlig kun bedre. Kvadratmæssigt er det cirka det samme, men bedre indrettet og mere et udeområde, siger han.

Det er hensigten fra kommunal side, at de eksisterende tilbud for forskellige sociale grupper i området, skal forblive der efter byfornyelsen, oplyser bygningschef Hans Christiansen under Sociale Forhold og Beskæftigelse i Aarhus Kommune.

Læs også: Grønlændere i Aarhus har fået nyt værested

Stigende antal udsatte grønlændere

“Naapiffik” blev åbnet i 2014 i et samarbejde mellem Aarhus Kommune og Kirkens Korshær. 

Det skete efter flere og flere problemer internt blandt hjemløse og socialt udsatte grupper i det århusianske bybillede, især på Vesterbro Torv, hvor flere erhvervsdrivende klagede over berusede og larmende borgere.

Med åbningen af “Naappiffik” fik de mest socialt udsatte grønlændere i kommunen deres eget tilholdssted, hvor også Det Grønlandske Hus’ sociale afdeling “Kammak” og kommunens misbrugsbehandlere kommer.

Og det er god grund til at køre videre med værestedet, siger Ole Thrillum.

- Der kommer cirka 40 daglige brugere (i Naapiffik, red.) ud af en bruttogruppe på 80 - 100 grønlændere. Og uden at have nogen klar statistik for det, er det mit indtryk, at gruppen er blevet større, siden vi åbnede.

Aarhus Kommunes byråd skal behandle den endelige lokalplan for Sydhavnen i slutningen af august, hvorefter planen skal ud i offentlig høring