Kampen om kunstgræsbanen: Skal Maniitsoq have ny fodboldbane i FIFA-størrelse?

Maniitsoq vil have en kunstgræsbane i en international standard, mens flertallet i kommunalbestyrelsen ønsker en græsplæne i national standard.
Fodboldbanen i Maniitsoq
Skrevet af Jaaku Lyberth
05. november 2017 13:01

Kommunens politikere diskuterer i øjeblikket, hvor stor en ny kunstgræsbane i byen skal være. Hvis der opføres en græsplæne på nuværende bane på 62 meter, kan den bruges til nationale kampe.

Karl Lyberth, Siumut, medlem i kommunalebestyrelsen i Qeqqata kommunia, står bag forslaget. Han mener, at den nuværende fodboldbane skal udvides, så den lever op til internationale FIFA-standarder.

Forslagsstilleren ønsker, at man sprænger fjeldområdet ved banen og bruger de sprængte sten til at opføre en lystbådehavn.

LÆS OGSÅ Kunstgræs gavner folkesundheden

Kommunaldirektøren i Qeqqata Kommunia, Paneeraq Olsen, oplyser til KNR, at kommunen har afsat 10 millioner kroner på næste års budget til opførelse af en kunstgræsplæne i Maniitsoq.

Og det er nok til, at man kan bygge en international fodboldbane til Maniitsoqs lokale fodboldspillere. Spørgsmålet er så, om det er det, man ønsker?

Da forslaget blev andenbehandlet i kommunalbestyrelsen i oktober afviste flertallet af medlemmerne i kommunalbestyrelsen, og derfor blev forslaget returneret til viderebehandling i Udvalget for Teknik, Råstoffer og Miljø.

LÆS OGSÅ Kunstgræsbane i Ittoqqortoormiit officielt indviet

Udvalget undersøger nu, hvor meget det kommer til at koste opførelsen af græsplænen, fortæller kommunaldirektøren.

Udvalget skal opklare, hvor meget det kommer til at koste, når området ved banen skal sprænges så der kan afholdes internationale kampe, som UEFA kræver eller om den nuværende bane skal dækkes med kunstgræsplænen.

LÆS OGSÅ Syv kunstgræsbaner på vej i Sermersooq

Kommunen har forelagt forslaget overfor Grønlands Bolds Spil Union for at vide, hvilken størrelse der kræver for at afholde, henholdsvis grønlandsmesterskaber og internationale kampe.

Formanden for GBU John Thorsen oplyser over KNR at den nuverænde størrelse af banen i Maniitsoq kan bruges til afholdelse af nationale kampe.

Udvalget for Teknik, Råstoffer og Miljø holder møde den 7. november og skal tage stilling til, hvilken størrelse kunsgræsplænen skal have. Efterfølgende skal sagen behandles i Kommunalbestyrelsesmøde den 23 november, hvor den endelige beslutning tages.