Syv kunstgræsbaner på vej i Sermersooq

Kommuneqarfik Sermersooq giver fodboldspillet i Grønland et solidt spark fremad, når der i løbet af 2016 etableres i alt syv kunstgræsanlæg i kommunen.
Skrevet af Karsten Sommer
03. februar 2016 07:40

Fire små og en stor fodboldbane etableres i Nuukområdet, derudover får Paamiut en bane i fuld størrelse. Og så skal der også etableres en af de lidt mindre 8-mandsbaner i Ittoqqortoormiit.

Nordjyske Stiftstidende har besøgt Frederikshavnerfirmaet Wellness Group A/ S, som har indgået aftale med Kommuneqarfik Sermersooq om at levere kunstgræsset til de i alt syv anlæg.

- Det bliver noget af et logistikarbejde, når vi skal transportere næsten 1.000 ton materiale fra Danmark til de tre forskellige anløbshavne i Grønland, siger Martin Høgh fra Wellness Group til Nordjyske Stiftstidende.

Læs også Syv nye kunstgræsbaner i Kommuneqarfik Sermersooq

Det hele skal etableres i løbet af i år.

- På grund af den korte sommer, har vi reelt kun juli og august til at gøre banerne spillerklare, men det ligger fast, at også banen i Ittoqqortoormiit etableres i år, selv om byens havn først kan anvendes i slutningen af juli, slutter Martin Høeg.

Når Tasiilaq ikke får en kunstgræsbane i år, skyldes det at byens fodboldbane bruges til opmagasinering af byggematerialer, mens der bygges ny daginstitution i byen.

- Men når det er slut, får Tasiilaq selvfølgelig også en kunstgræsbane, siger borgmester Asii Chemnitz Narup til KNR.