Syv nye kunstgræsbaner i Kommuneqarfik Sermersooq

Slut med huller i de grussede fodboldbaner. Nu kan du glæde dig til at spille fodbold i det bløde og grønne kunstgræs, hvis du bor i Kommuneqarfik Sermersooq.Kommunen har investeret i syv nye kunstgræsbaner, fem i Nuuk samt en i Tasiilaq og en i Ittoqqortoormiit.
Skrevet af Paarnaq Hansen
09. november 2015 16:19

Kunstgræsbanerne skal sørge for, at fodboldsspillere her i landet, har en chance for at følge med i udviklingen i udlandet.

- Det vil åbne op for muligheder, og vi skal som andre fodboldspillere i verden have samme muligheder. Vi skal være med i udviklingen, siger formand for udvalget for børn, familie og skole Poul Hansen fra demokraterne. 

Læs også GBU: Vi skal sikre optagelse i UEFA

Kommuneqarfik Sermersooq betaler fem millioner kroner for at få lavet banerne. Oprindeligt skulle der kun lægges kunstgræsbaner i Nuuk, men under forhandlingerne blev det besluttet, at der også skulle laves i andre byer.

- Dem der foreslog at vi skal have kunstgræsbaner foreslog ellers, at der skal være fem baner her i Nuuk. Men under forhandlingerne i økonomiudvalget var alle partier enige om at det også skulle etableres i Ittoqqortoormiit og Tasiilaq.

- Det er fordi vi synes, at det er vigtigt at behandle alle byer lige i vores kommune, siger Poul Hansen.

Læs også VIDEO Qeqertarsuaq får kunstgræs-fodboldbane

Den fjerde by i kommunen, Paamiut, har allerede en kunstgræsbane. Her bliver der dog også lavet om.

- Der er allerede en kunstgræsbane i Paamiut, men vi har et ønske om at få den flyttet til over til den oprindeligt fodboldbane i fremtiden, siger formand for udvalget for børn, familie og skole Poul Hansen fra demokraterne.