Vittus: Thule-sagen er ikke betryggende

Naalakkersuisoq for udenrigsanliggende er bekymret over den danske udenrigsministeriums håndtering af Thulesagen. Det skriver skriver han i en pressemeddelelse.
Vittus Qujaukitsoq Foto © : KNR
25. februar 2015 16:48

KNR forsøgte idag, at få fat i naalakkersuisoq for udenrigsanliggende i dag, men kunne ikke få fat på ham. Men i en pressemeddelelse skriver han:

 

- Jeg kan via medierne i dag forstå at det danske udenrigsministerium i juli 2014 har kørt et separat dialogforløb med USA, som Grønland ikke har været inddraget i omkring certificeringen af dansk-grønlandske virksomheder. Jeg har kort mødtes med den danske udenrigsminister i dag, og udtrykt min forundring over de nye oplysninger. På baggrund af de nye oplysninger, føler jeg mig ikke tryg ved situationen.

 

Endvidere skriver naalakkersuisoq for udenrigsanliggende:

 

- Udenrigsministeren har forsikret mig om, at han er ved at kortlægge forløbet omkring en separat dialog imellem Danmark og USA hvor Grønland ikke har været inddraget, skriver Vittus Qujaukitsoq, der forventer at holde orienteringsmøde med Inatsisartuts Udenrigs- og Sikkerhedspolitiske Udvalg fredag den 27. februar 2015, hvor de seneste udviklinger i denne sag skal drøftes.

 

Naalakkersuisut for Erhverv, Arbejdsmarked, Handel og Udenrigsanliggender, Vittus Qujaukitsoq har, i koordination med den danske udenrigsminister, den 23. februar i år afholdt møder med det amerikanske udenrigsministerium og det amerikanske forsvarsministerium, skriver Vittus Qujaukitsoq altså i en pressemeddelelse.