Uummannaq: Fuld gang i produktionen af vintertørret torsk

Der er travlhed på Royal Greenlands fiskefabrik i Uummannaq. Her produceres vintertørret torsk, og målet er at få 30 tons råvarer op at hænge til tørre.
Foto © : Royal Greenland
Skrevet af Simon Uldum -
24. november 2015 06:50

Fabrikschef i Uummannaq, Kirsten Jensen, fortæller til fiskerikoncernens hjemmeside, at torskene skal hænge til tørre frem til april måned næste år.

Fiskefabrikken i Uummannaq fik fem tons maskinflækkede torsk fra fiskefabrikken i Paamiut sidste år. Disse tilskæres med håndkraft i Uummannaq inden de bliver hængt til tørre i tørrehuset, derfor blev der sendt maskinflækkede torsk fra Paamiut for at spare tid på bearbejdningen af torsk.

Målet er også at mængden af vintertørrede torsk bliver forhøjet.

- Viderebearbejdning af maskinflækket torsk fra Paamiut tog længere tid end forventet, men nu er alle torskene inde i tørrehuset. Fabriksmedarbejderne er i gang med at flække torsk der er indhandlet i Uummannaq. Jeg håber på at fylde hele tørrehuset op i midten af december, siger Kirsten Jensen til koncernens hjemmeside.

Det er vigtigt at luften er tør og kølig under produktion af vintertørret torsk.

- Hvis vi starter for tidligt, kan det medføre at produktet bliver dårligt. Torskene bliver frosne når det bliver hængt op, og tørreprocessen er meget langsomt. Derfor er det vigtig at holde godt øje med produkterne, for at opnå god kvalitet af vintertørrede torsk, siger Kirsten Jensen.

Royal Greenlands fiskefabrik i Uummannaq producerer også tørret skolæst.