Tre nødstedte reddet nær Alluitsup Paa

Der måtte en SAR-eftersøgning til i fredags, da to både var kommet i nød på grund af storis nær bygden Alluitsup Paa i Sydgrønland den 1. april. Politiet opfordrer til, at man overvejer en ekstra gang, om det er en god ide at sejle ud, når der er storis i området.
Bell 212 i hover Foto © : Kim Andersen
Skrevet af Camilla Dam
06. april 2016 08:57

- Begge redninger var nødvendige, da det var umuligt for de to nødstedte både at sejle videre på grund af den tætte is i området.

- Vi opfordrer derfor alle, der overvejer at sejle ud i farvandet, når der er storis, om at tænke sig godt om forinden og være meget forsigtige, siger Hans Rasmussen, politiassistent hos politiet i Kujataa, i en pressemeddelelse.

Læs også BILLEDER Canadisk trawler i sikker havn

En båd med et par ombord kom i klemme i storisen samtidig med at der var kraftige dønninger. Båden sad fast, og efter et nødopkald blev Air Greenlands helikopter Bell 212 chartret og to politibetjente fløjet ud til området, hvor parret blev fundet i god behold.

Inden helikopteren overhovedet havde lettet, fik politiet i Kujataa besked om, at endnu en båd i området var i problemer. Her var en mand blevet fanget af isen ved en ø. Også han blev samlet op i god behold, inden de tre blev fløjet til Nanortalik, mens deres både stadig ligger på hhv. isen og øen.