Royal Arctic Line: Vi skulle have forberedt os bedre og undgået fejl

Royal Arctic Line skulle have forberedt sig bedre på det nye bookingsystem, der har udløst store mængder fragtfejl. Det erkender direktør Verner Hammeken.
Foto © : RAL
19. september 2017 06:54

Den første uge i september bød på 10 fejl i Royal Arctic Lines fragt af containere. Og de sidste otte uger har antallet af fejl ligget under de ti.

Det er væsentligt lavere end da fejlene var på sit højeste tilbage i begyndelsen af sommeren. Men ikke desto mindre er det stadig et problem for Royal Arctic Line.

Og ifølge direktør Verner Hammeken, så skyldes de stadige fejl en blanding af tekniskfejl i selskabets nye bookingsystem og tilvænning hos medarbejderne.

LÆS OGSÅ Overblik: RALs fragtproblemer har stået i kø

- Problemet var i starten meget relateret til de praktiske ting i systemet og det er nu afløst af, at vi står med et system, der kræver ændrede arbejdsgange. Og det er dem, der tager tid at gøre færdige, siger han.

Set i bakspejlet så er problemerne da også kommet bag på selskabet. 

- Der var nogle ret slemme overraskelser undervejs og det gjorde hele forløbet ret hektisk i starten, siger han.

Og en stor del af fejlene og den lange proces med at finde løsninger kunne være undgået med mere forberedelse, erkender Verner Hammeken.

LÆS OGSÅ RAL beklager fragtfejl

- Hvis vi kunne spole tiden tilbage, så ville vi have sagt nej, vi ruller ikke det her ud i lav sæsonen. Vi vil hellere rulle det ud i højsæsonen og på den måde få fire måneders ekstra forberedelse til at fjerne de værste fejl, siger han.

Mange kunder har været påvirket af problemerne. KNR har blandt andet tidligere talt med Pilersuisoq, Pisiffik og Hotel Hvide Falk i Ilulissat, der har været ramt af fejlene.
Også i Royal Greenlands halvårsrapport skriver fiskerigiganten, at RALs fragtproblemer har forsinket deres leverancer til Asien.

LÆS OGSÅ Pilersuisoq hårdt ramt af RALs fragtfejl

Arbejdet med at fjerne fejlene er stadig igang. Blandt andet skal dele af bookingsystemet gøres lettere, så det for eksempel bliver sværere at vælge det forkerte skib.

Og så er det ifølge direktøren nødvendigt med en kombination af mere træning af medarbejderne og flere rettelser i systemet.

Og arbejdet er først slut, når der ikke er flere fejl, siger Verner Hammeken.

LÆS OGSÅ Fragten fejler hos RAL

- Det er ikke mere kompliceret end at det burde være nul fejl over tid. Så det er så sandelig målet, siger han.

Og RAL har besluttet at man skal nå det mål i år.

- Vi holder vores problemer til 2017 og får tingene lukket der. Det er der ingen tvivl om, siger han.