Syriske drenge fundet på trawler fra Polar Seafood

To unge mænd blev mandag opdaget som blinde passagerer ombord på en canadisk trawler, der er ejet af Polar Seafood.
Arkiv: Syriske flygtninge opdaget ombord på trawler ejet af Polar Seafood Foto © : KNR
Skrevet af Kenneth Elkjær
18. oktober 2016 10:32

Opdateret 11.50: De to drenge har selv oplyst, at de er 17 år gamle og stammer fra Syrien. Ifølge de oplysninger, de har givet til besætningen, forsøgte de at flygte til Canada ombord på trawleren, der sejlede ud fra Nuuk lørdag.

Men knap to dage senere måtte skib og besætning vende tilbage til Nuuk for at overgive de to drenge til politiet. Det fortæller Henrik Leth, bestyrelsesformand for Polar Seafood.

Læs også Marokkansk immigrant på vej til Canada anholdt i Qaqortoq

Læs også Syrisk flygtning på afveje anholdt på Færøerne

-  De har opført sig pænt og ordentligt. Det var flinke unge mennesker, og der var ikke nogen problemer. De fik en seng at sove i, og de fik noget mad, siger Henrik Leth. 

Mandag vendte skibet tilbage til Nuuk, hvor trawleren stadig ligger tirsdag morgen. Henrik Leth håber, skibet snart kan komme tilbage på vandet og fiske som planlagt.

Polar Seafood har ikke tidligere oplevet, at flygtninge forsøger at komme ombord på deres skibe.

Opdatering: Grønlands Politi bekræfter, at de har to unge mænd i deres varetægt på Politigården i Nuuk, efter de blev opdaget ombord på en trawler.

Politiet er tirsdag middag stadig i gang med at finde ud af, hvor de to personer stammer fra, hvordan de er kommet til Nuuk, og hvor gamle de er. Grønlands Politi oplyser, at de to personer ikke er tilbageholdt, men blot i politiets varetægt. Politiets jurister skal efter afhøringer afgøre, om de skal sigtes efter udlændingelovens bestemmelser.