Studerende jubler over ny fond

Grønlandske studerende i Grønland og i Danmark modtager nyheden om oprettelsen af Dudo og Povl Brandts Fond med stor glæde.
08. april 2011 14:03

- Det er flot! Det glæder os, at private har oprettet en fond til fordel for studerende, siger Didda Petersen, formand i KIK, der er de studerendes organisation i Grønland.

De grønlandske studerende i Danmark er også glade over, at Povl Brandt, der blandt andet har stået bag Godthåb Betoncentral, Magasinet og rederiet Qajaq Trawl, sammen med sin hustru, Dudo, har indstiftet det nye store uddannelsesfond, Dudo og Povl Brandts Fond:

- Vi tager det meget pænt, og synes, at det er rigtig flot, at private personer har oprettet en fond, iger formand i Avalak, der er de studerendes organisation i Danmark, Michael Mansi Rasmussen, og fortsætter:

- Det bliver en stor hjælp for dem, der gerne vil have et praktikophold i udlandet, fordi der er så mange begrænsninger, når man skal til at have et praktikophold i udlandet.

Dudo og Povl Brandts Fond har en kapital på 16 millioner kroner. Derfor satser fonden på at kunne uddele mellem 800.000 og 1,2 millioner kroner årligt til studerende i Grønland eller studerende i udlandet med tilknytning til Grønland.

Fondens formand, advokat Michael Kjeldsen, fortæller til KNR, at Dudo og Povl Brandts Fond inden for de første 24 timer efter KNR offentliggjorde eksistensen af fonden, har fået omkring 10 ansøgninger, som de nu vil behandle.