Stort lysshow i Qaanaaq

Med inspiration fra åndernes verden bliver Qaanaaq onsdag lyst op.
01. marts 2017 07:09

Qaanaaq bliver fra på onsdag lyst op af lysende ånder. Et lysshow med navnet Anersaaq, Andi, Ånd og spirit of place.

Showet er på turné rundt i landet. Tidligere blev det vist i Nuuk på Katuaqs facade og rundt i byer og bygder i Sermersooq kommune, ligesom showet og så har været forbi Norge og Island.

Nu er turen så kommet til Qaanaaq, hvor eleverne i Qaanaaq skole er i fuld gang med at lave billeder sammen med kunstner Karen Thastum fra gruppen TURA YA MOYA. 

Oplyser siloer og isbjerge

Billeder, der vil blive vist, sammen med de andre billeder fra projektets rejse. Temaet er stedets ånd og også andre voksne kunstnere og musikere i byen er inviteret til at deltage. Bland andet vil skoleleder Dan Norman bidrage til projektet med nogle af sine fotos fra Qaanaaq.

Det starter på onsdag, hvor der lyses på siloer og ved forsamlingshuset i Qaanaaq efter mørkets frembrud. Der er også snak om at prøve at projicere på et af de mange flotte isbjerge ude på isen en af dagene, hvis vind og vejr holder.

Senere vises særskilt elevernes arbejde og tegninger inden de rejser med projektet videre til Qaqortoq og til den europæiske kulturhovedstad for 2017 Aarhus.