Skoleelever i Nuuk udvalgt til internationalt forskningsprojekt

Eleverne i 9.a på Atuarfik Hans Lynge i Nuuk er blevet udvalgt til at deltage i et internationalt forskningsprojekt, som handler om børn og miljø. Projektet har titlen "Sharing our Planet - Living and learning in a global invironment".
Foto © : troldtekt.dk
05. marts 2015 05:52

Målet er, at udvikle børnenes viden og kompetencer om både deres eget miljø og de udfordringer Grønland og resten af verden står overfori og i samarbejde med børn fra bl.a. Chile, Brasilien og Malaysia om konkrete løsninger.
 
I den forbindelse er det håbet, at eleverne fra 9.a kan rejse til Malaysia til en konference for børn om et bedre miljø.
 
Udover at deltage i konferencen skal børnene også besøge en regnskov, hvor København Zoologiske Haves forskningsenhed underviser børnene i fire dage. Håbet er, at eleverne kommer hjem med et globalt udsyn og et ønske om at gøre en forskel.
 

Skal lave dokumentarfilm
Børnene vil undervejs filme deres oplevelser og de vil lave en børne/ungdomsdokumentar, som vil blive brugt som undervisningsmateriale til andre skoler. Derudover har KNR vist interesse for at vise filmen.
 
9.a på Atuarfik Hans Lynge er nu i den afgørende fase med at skaffe de sidste midler, så rejsen kan lade sig gøre. I den forbindelse har klassen de sidste par uger solgt lodsedler og vindernumrene bliver udtrukket nu til formiddag kl. 10.25 af borgmester i Kommuneqarfik Sermersooq, Asii Chemnitz Narup.