Siumuts landsmøde bliver holdt i Ilulissat

Nu er det vist. Siumuts tillidsfolk mødes ansigt til ansigt, og det bliver i Ilulissat fra den 4. til den 6. september. 
Billede fra Siumuts landsmøde i Sisimiut i 2017.
Billede fra Siumuts landsmøde i Sisimiut i 2017. Foto © : Qanorooq
Skrevet af Jens Thorin
01. juli 2020 16:46

Først var der planlagt et landsmøde i Ilulissat. Så kom coronakrisen, og topfolkene besluttede, at mødet reduceres til et digitalt formandsvalg.

Men de var lokalafdelingerne ikke tilftreds med, og et hurtigt forberedt hovedbestyrelsesmøde blev stablet på benene. Og nu har Siumuts hovedbestyrelse taget en ny beslutning.  

Der bliver et landsmøde, og det bliver holdt i Ilulissat fra den 4. til den 6. september i år. Det meddeler organisatorisk næstformand for Siumut, Evelyn Frederiksen.

LÆS OGSÅ Siumuts landsmøde bliver udskudt og ikke digitalt

- Fysisk fremmøde og fysiske rammer giver mere livlige diskussioner, når beslutningen om partiets målsætninger skal tages, og der skal vælges kandidater til hovedbestyrelsen, skriver hun. 

Hun skriver videre, at beslutningen om at afholde et digitalt møde blevet taget ud fra et forsigtighedsprincip.

Men den nuværende situation giver en forsigtig optimisme om, at et traditionelt landsmøde vil kunne blive afholdt senere på året. 

- Vi vil rigtig gerne kunne forsamle flest mulige delegerede og medlemmer, og det har ikke været sundhedsmæssigt forsvarligt at afholde landsmødet denne sommer i forhold til Covid-19-situationen. Derfor har hovedbestyrelsen sammen med lokalforeningerne vurderet, at det er en mulighed at rykke landsmødet til efteråret, skriver den organisatoriske næstformand for Siumut.

LÆS OGSÅ Siumuts lokalafdelinger: Udskyd landsmødet til efteråret


Partiet vil dog følge alle forholdsregler i forhold til Covid-19-situationen, skriver Evelyn Frederiksen.