SIK: KNT-konkurs eneste mulighed

Arbejderorganisationen SIK vil begære KNT ApS konkurs, hvis ikke anpartsselskabet udbetaler de 140.000 kroner, som de skylder tidligere ansatte i løn, siger formand for SIK, Jess G. Berthelsen
Foto © : Simon Uldum
28. oktober 2015 12:33

- Det eneste, der er muligt for, at vores medlemmer kan få deres tilgodehavende, såfremt KNT ikke kan skaffe de penge, det er, at vi kan erklære arbejdspladsen konkurs. Sådan, at vi i det mindste kan søge til lønmodtagernes garantifond, siger Jess G. Berthelsen.

De KNT-ansattes manglende lønudbetaling har været en stridspunk for SIK og KNT i længere tid. Det er også grunden til, at SIK trak KNT i retten. En sag, som de dog senere droppede.

Læs også IA: Karl-Kristian Kruse har arbejdet for egen vinding

Uenige om løn

Sagen kom så langt, fordi parterne var uenige om, hvad der rent faktisk skulle udbetales, fortalte direktør for KNT, Mikael Petersen i mandags.

- Forbundet ville gerne have, at lønnen til nogle ansatte blev udbetalt. Men vi var uenige i denne sag, da vi mente, at vi ikke har ret til at udbetale løn, da de faktisk ikke har arbejdet, sagde Mikael Petersen i mandags.

Det er den udmelding, der har fremprovokeret en reaktion fra SIK. Det er i bedste fald en opfattelsesforskel, mener Jess G. Berthelsen.

- Vi har beviser på, og vi lønsedler på, at KNT skylder medarbejderne op til 140.000 kroner, lyder det fra Jess G. Berthelsen.

Læs også Mikael: KNT har fulgt reglerne

KNT burde selv

Men selvom SIK fastholder muligheden for at begære KNT konkurs, er det en mulighed de nødig vil benytte sig af. Forbundet ser hellere, at KNT selv tager skridtet.

- Det, jeg vil anbefale KNT er, at de selv erklærer sig selv konkurs. Sådan, man muligvis kan rekonstruere den lille fabrik på ny, siger formand for SIK, Jess G. Berthelsen.