UDBUD Sermersooq sætter fart på udbud

Kommuneqarfik Sermersooq vil i løbet af foråret sende 11 større indkøbsområder i udbud, og forventer at opnå en millionbesparelse.
Skrevet af Jonas Fievé
22. februar 2016 10:31

Men det skal ikke ses som en reaktion på, at Grønlands Erhverv har klaget over en indkøbsaftale på daginstitutionsområdet, som kommunen undlod at sende i udbud.

- At vi på tre dage skulle havde lavet alle de her beregninger, som gør, at vi nu kan udbyde 10 områder. Det tror jeg, at alle kan sige sig selv, at det hænger ikke sammen, ikke hvis det skal være seriøse udbud, så det har ikke noget med det at gøre, siger indkøbschef i Kommuneqarfik Sermersooq Gerth Jakobsen til KNR, som understreger, at det her er en proces, som blev startet tilbage i 2014, med det formål at spare kommunen for millioner på områder som blandt andet forsikringer, handicapkørsel og skoleindkøb.

Læs også GE trækker Sermersooq for Tilsynsrådet

Ifølge Gerth Jakobsen sender man kun områder i udbud, hvis det giver mening.

- Vi vurderer på tingene og, hvis det viser sig, at det ser ud til, at der er en økonomisk gevinst og en servicemæssig gevinst, så kommer det i udbud. Vi sender ikke opgave i udbud bare for at sende i udbud.

Samtidig påpeger Gerth Jakobsen, at det er et lille område, som de har indgået en indkøbsaftale om, uden at sende det i udbud, og forstår derfor ikke kritikken.

- Det er vigtigt for os at sige, at det er et pilotprojekt, som har til hensigt at komme i udbud, og det er på et meget begrænset område af vores samlet indkøbsportefølje.

Læs også UDBUD Ingen udbudsrunde på millionindkøb til daginstitutioner

Men Gerth Jakobsen vil dog ikke love, at alle fremtidige indkøbsaftaler bliver sendt i udbud.

- Jeg kan i virkeligheden ikke sige ja eller nej, da det hele tiden beror på en vurdering. Vi har rigtig mange forskellige typer indkøb, og det skal give mening at udbyde det. Det skal ikke i udbud bare for at komme i udbud, siger indkøbschef i Kommuneqarfik Sermersooq, Gerth Jakobsen.