Savnet rensdyrjæger bar to rensdyr 40 kilometer

En eftersøgning af en rensdyrjæger endte lykkeligt i går, da manden blev fundet i god behold, efter at han havde båret to rensdyr knap 40 kilometer ud til kysten.
Foto © : KNR/Sigvard Thoerring
Skrevet af Karsten Sommer
05. august 2016 06:58

Politiet i Qeqqa Sisimiut, modtog onsdag formiddag en anmeldelse om, at manden var savnet i Itilleq-fjorden.

Den savnede mand var mandag 1. august blevet sat i land ved Qooruarsuaq Killeq sammen med to andre jægere.

Det var planen, at de dagen efter skulle hentes af en jolle i Umiartortarfinnguaq.

Cirka 20-25 km. inde i dalen skiltes det savnede mand fra de andre jægere, da han havde skudt et rensdyr. Han havde sagt til de andre, at han ville følge efter dem.

Mandag ved midnatstid var de to andre jægere nået til det aftalte mødested og efter at jagtkammeraterne havde forsøgt at finde manden uden held,  var resten af jagtholdet sejlet til Itilleq, hvor de anmeldte jægerens forsvinden til politiet.

Politiet foretog dernæst eftersøgning i området med helikopter, og ved 15-tiden onsdag blev den savnede fundet i Umiartortarfinnguaq. Han var nået frem til kysten i god behold, selv om han var sulten, da han ikke har fået noget at spise igennem længere tid.

- Det viste sig, at den savnede havde skudt to rensdyr, som han selv havde båret til kysten.

Det var en tur på cirka 40 kilometer, og manden var blevet så udmattet at han havde måtte sove ude i det fri op til flere gange, inden han nåede til kysten, fortæller Johan Davidsen fra Politiet i Qeqqa.