RG sender medarbejdere på kursus under produktionsstop

Under produktionsstoppet på Royal Greenlands fabrik i Maniitsoq skal 75 fabriksmedarbejdere på kursus i blandt andet hygiejne, råvarekendskab og filetering.
Skrevet af Mads Pedersen
12. januar 2017 13:10

Fabrikken har ikke produceret siden den 15. december og åbner igen for produktionen den 23. januar. Ventetiden har de brugt på at dygtiggøre medarbejderne. Det skriver Royal Greenland på sin hjemmeside.

Royal Greenland har valgt at lukke fabrikken i Maniitsoq for at undgå en lukning i to måneder på et senere tidspunkt. 75 af ud 117 medarbejdere der blev hjemsendt den 15. december skal i denne - og næste uge på kursus i egenkontrol, hygiejne, råvarekendskab, produktionsvejledning og filetering.

Ti andre medarbejdere skal på halvdags rengøringskursus. De 75 medarbejdere skal gennemgå kurserne i tre hold med 25 medarbejdere på hvert hold.

Medarbejdere i Royal Greenlands HR afdeling samt repræsentanter fra Levnedsmiddelskolen Inuili skal stå for kurserne, der hver især varer tre dage.

Arbejdsledere og administrationen har ikke været hjemsendt under produktionsstoppet. Der har heller ikke været indhandlingsstop under produktionsstoppet, så lokale fiskere har fortsat med at indhandle både hellefisk og torsk der er blevet er blevet indfrosset skriver Royal Greenland.