VIDEO RAL dropper tre selskaber i Danmark

Allerede næste år vil 120 ansatte i Aalborg mærke Royal Arctic Line nye strategi, som går ud på at skære ind til kerneforretningen.
Skrevet af Jonas Fievé
12. november 2015 05:26

På nuværende tidspunkt er der ifølge RAL flere medarbejdere i den nordjyske by, end de reelt har brug for.

- De opgaver, som vi varetager i Aalborg, er ikke de opgaver, som vi eftersøger skal varetages i Aalborg fremadrettet. Så det kommer til at berøre 120 jobs i Aalborg.

Det siger administrerende direktør for Royal Arctic Line, Verner Hammeken, som beklager, at selskabet skal skille sig af med flere gode medarbejdere.

- Omvendt er det en nødvendig beslutning, vi skal orientere Grønland mod resten af verden, og vi skal ikke være bundet af en basishavn i Danmark. For at tage det skridt er vi nødt til at signalere, at forandringer og nye tider er på vej.

LÆS OGSÅ Royal Arctic Line ændrer kurs

Verner Hammeken henviser til RALs nye strategi, som går ud på, at de fremover fokuserer på deres kerneforretning, som er containertransport til, fra og internt i Grønland.

- Det betyder, at vi frasælger tre selskaber i Danmark, som ikke har noget at gøre med grønlandsfarten at gøre. Så har vi Arctic Base Supply i Esbjerg, som også har aktiviteter i Grønland, men de er relateret til olieefterforskning og med en oliepris på 48 dollars per tønde, er det ikke det, vi skal bruge tid på, fortæller Verner Hammeken til KNR.

Oprydningen i RAL skal frigøre penge efter flere store investeringer.