Qaasuitsup bøjer sig for ombudsmand-kritik

Qaasuitsup Kommunia har taget kritikken fra Ombudsmanden til sig. Det understreger den nye socialdirektør i Qaasuitsup Kommunia, Henrik Sóloy.
Skrevet af Laura Aggernæs
22. maj 2015 14:00

Udmeldingen kommer, efter at ombudsmand Vera Leth onsdag offentliggjorde sin kritik af kommunen i en sag fra 2013, hvor en 17-årig pige tog sit eget liv i en anstalt for voksne kriminelle, alt imens kommunen syltede den sagsbehandling, der skulle finde en institutionsplads til pigen.

- En ting, kan jeg love, er, at vi strammer op på procedurerne, og vi strammer op på reglerne, og vi går tidligt ind og sikrer det unge menneske og barnet, siger den nytiltrådte socialdirektør i Qaasutisup kommunia, Henrik Sóloy til KNR.

Læs også Ombudsmand revser kommune i anbringelsessag

Men selvom der er meget af kritikken fra ombudsmanden, som kommunen har taget til sig, er der også en del af den, som Henrik Sóloy møder med en vis skepsis.

- Vi ser ofte, at vi får nogle pålæg, og så får vi ikke de konkrete værktøjer til at udføre de opgaver, som kommunerne skal udføre. Og det synes jeg er lidt betænkeligt, siger Henrik Solóy.

Som eksempel nævner han, at der fortsat er mangel på institutionspladser, og så efterlyser han et ’smidigere samarbejde’ med departementet for familie, ligestilling og sociale anliggender.