Politiet truer Brugseni-røver med at afsløre video

Både politiet og Brugseni tager sidste uges røveri i Brugseneeraq Kussangasoq i Sisimiut meget alvorligt.
Skrevet af Nathan Kreutzmann
01. april 2015 15:17

En maskeret mand truede tre medarbejdere til at udlevere omkring 17.000 kr. den 26. marts, og da der endnu ikke har været nogen afgørende henvendelser i sagen, går politiet mere kontant til værks.

- Jeg understreger, at vi er i besiddelse af videooptagelser af gerningsmanden i Brugseneeraq, og såfremt han ikke melder sig, så vil politiet offentliggøre filmen igennem pressen.

- Jeg vil også understrege, at selv en lille detalje kan betyde meget for vores eftersøgningsarbejde. Hvis nogen har hørt noget eller ved noget, er det også vigtigt at fortælle os det, siger Johan Davidsen, regionsleder ved politiet i Qeqqa.

Kontakt politiet i Sisimiut på telefon 70 13 22, hvis du kender noget til manden, som beskrives som ca. 175 cm høj, muskuløs og lyse grønlige øjne. Han var iført en sort jakke, grå Nike-joggingbukser og sorte sko af samme mærke. Han talte grønlandsk med Sisimiut-accent.

Læs også Vidner til røveri i Sisimiut efterlyses

 

Sikkerheden forbedres løbende
Det er 14. gang en Brugseni-butik er blevet udsat for indbrud eller røveri alene i år, og syv af dem er begået i Sisimiut. Alt i alt koster det over 100.000 kroner for forretningerne i Sisimiut

- Hver gang vi har indbrud, kigger vi på den sikkerhed, vi har i vores butikker og lukker de huller, de finder. Er det den samme dør eller det samme vindue, der bliver ødelagt, skifter vi det til et, der ikke kan ødelægges, forklarer Mark Kobberrød, uddeler i Sisimiuni Brugseni.

Læs også Brugseni-filialer forebygger røveri

De medarbejdere, som oplever at blive truet på livet, får psykologhjælp, fortæller Irene Jeppson, der er kommunikationsmedarbejder i Brugseni.

- Vi lytter til, hvad de (medarbejderne, red.) har at sige. Vi går højt op i at vores ansatte kan snakke med nogen

Hun understreger ligeledes, at sikkerheden skærpes løbende. Fx er alle butikkerne udstyret med overvågningskameraer. Og dagens indtjening bliver deponeret i en såkaldt dropboks, som ikke engang medarbejderne kan få pengene ud af igen.